Dag 4 Surwold - Dangast (114 km) - Reisverslag uit Berlijn, Duitsland van Paul Compen - WaarBenJij.nu Dag 4 Surwold - Dangast (114 km) - Reisverslag uit Berlijn, Duitsland van Paul Compen - WaarBenJij.nu

Dag 4 Surwold - Dangast (114 km)

Door: Paul Compen

Blijf op de hoogte en volg Paul

22 Mei 2010 | Duitsland, Berlijn

Na het gratis ontbijtje, ben ik verder gefietst richting Oldenburg. Op de een of andere manier hoef ik niet veel te kopen, vaak krijg ik van mensen yo maar eten.

De dag ging goed. Een stukje langs de snelweg gefietst. Op zich was dat niet heel erg, je hoeft dan niet constant te kijken op de kaart.

Al een tijdje had ik last van mijn linkerknie. wat ik geprobeerd heb, is het zadel te verzetten en andere posities aan te nemen. Helaas werkte dat niet echt. Uit mijn ehbo-setje heb ik met lange pleister m#n knie kunnen intapen. Wonderbaarlijk genoeg werkte dat direct goed.

In de avond ben ik op een camping terecht gekomen. Ik had niet veel keus, er was er maar 1. Ik kwam op een veldje met allemaal tentjes. Allemaal Duitse jeugd en veel kabaal en zelfs koelwagen voor het bier voorspelden niet veel goeds. Afijn, eerst wat gaan eten bij het strand: bratwurst und pömmes frietes. Alles seht gut! terug op de camping kwam direct een Zwitser naar me toe lopen. Hij bleek ook op de fiets te zijn vanuit Zurich. We hebben een stukje langs de Wattensee gelopen. Wel fijn om met iemand te spreken die hetzelfde doet en ook de hele dag op zichzelf is aangewezwen. Hij stelde me voor aan een groep Duitsers. Slapen gaan had geen zin, er was te veel kabaal. Al snel werd me en pul bier in de handen geduwd met de boodschap 'saufen und essen'. Dat heb ik dan ook maar gedaan. De Zwister bleek kok van beroep en een prima 'Grillmeister.' Het werd nog een erg gezellige avond.

Vanmorgen ben ik vroeg vertrokken om negen uur. Net heb ik de pont genomen naar Bremer Hafen en daar zit ik nu in een Internetcafe.

Verder is alles prima. Duitse automobilisten rijden hard, maar houden erg goed rekening met me. Veel mensen groeten me. Blijkbaar vinden Duitsers het wel Toll wat ik doe...

Het fiesten went snel. Ik heb niet meer het gevoel dat er iemand aan m'n fiets hangt.

Zodadelijk ga ik voor het eerst een stad bezoek (Bremer Hafen dus) en daarna fiets ik weer verder richting het noorden. Waarschijnlijk zal ik dan al redelijk snel in Denemarken zijn. Van daar uit probeer ik weer een Internetcafe te bereiken.

Hopelijk gaat alles goed met jullie....

Liebe Gubben,

Der Paul

• 22 Mei 2010 - 16:40

Judith En Rogier:

Potverdikkie dat gaat rap, goed bezig Paul! Mooie verhalen. Groeten

• 22 Mei 2010 - 16:59

Wim:

Goed om te lezen dat alles goed gaat Pauli.'Saufen und essen' haha. Net als thuis dus;)

Keep it up!

• 22 Mei 2010 - 19:35

Marianne Uit Emmen:

Ha Paul,
    Je schiet al lekker op zeg ! Fijn dat je bagage steeds lichter lijkt. Succes verder en groet, Marianne

• 24 Mei 2010 - 09:24

D'n Does:

Paulus!!!:)

Ik heb al je verslagjes tot nu toe gelezen. Het lijkt me echt super gaaf wat je aan het doen bent! Ik ben benieuwd wat je nog allemaal mee gaat maken, maar ik ga het volgen!

Brill en ik waren trouwens aan het overwegen om misschien een weekendje naar Kopenhagen of zo te gaan, misschien kunnen we daar meeten als dat uitkomt..;)

Groeten kerel!!

• 24 Mei 2010 - 12:00

Odilia:

Ik houd je site bij :-)! Sehr toll te lezen. Al flinke bovenbenen gekregen?
    Ga zo door, biz!