Update Zweden - Reisverslag uit Uusikaupunki, Finland van Paul Compen - WaarBenJij.nu Update Zweden - Reisverslag uit Uusikaupunki, Finland van Paul Compen - WaarBenJij.nu

Update Zweden

Door: Paul Compen

Blijf op de hoogte en volg Paul

12 Juni 2010 | Finland, Uusikaupunki

Omdat de vorige update nogal hectisch verliep, hierbij een korte update van afgelopen periode:

Dag 15 Kopenhagen - Raa (84 km)
De hele dag veel regen gehad. Deze dag heb ik een flinke omweg gefietst en de Deense 'riviera' bekeken. In Zweden aangekomen heb ik direct een camping genomen aan zee.

Dag 16 Raa - Hagenas (118 km)
Een mooie dag met de eerste dag lekker weer. De nacht heb ik doorgebracht aan een camping aan zee.

Dag 17 Haganas - Edeval (134 km)
Het fietsen in Zweden blijkt niet altijd even handig te zijn. Zo moet je soms tussen twee meren door fietsen waar enkel een autoweg ligt. Vooral vrachtwagens die met 100km langs je heen denderen, zijn dan niet even fijn. Vanaf dien heb ik besloten enkel kleine weggetjes te nemen, ookal betekent dat 50km 'omfietsen' per dag.

Dag 18 Edeval - Berga (137 km)
De tweede dag met lekker weer. Overdag een eland zien lopen, wat wel indrukwekkend was. Wederom op een camping geslapen.

Dag 19 Berga - Gamleby (114 km)
Wederom mooi weer. Het lanschap werd stilaan heuvelachtiger, wat een stuk zwaarder fietsen betekent. Zat op een prima camping met alle voorzieningen. De avond heb ik in de sauna doorgebracht. Samen met vier Zweden hebben we het Scandinavisch vrouwelijk besproken. Conclusie: Noorse zijn het mooist, gevolgd door de Zweedse. Op de laatste plaats de Finse. Heb ik dat ook weer geleerd :).

Dag 20 Gamleby - Navikvarn (144 km)
Een gigantisch lange dag, wat oorspronkelijk niet de bedoeling was. Na een veerpont genomen te hebben, wilde ik op de plaatselijke camping mijn tentje opzetten. Helaas was de dichtsbijzijnde supermarkt (en eetgelegenheid) 20 km verderop. Na 95km fietsen heb ik toch maar besloten 50 km verder te fietsen naar de volgende camping (anders moest ik toch 40km fietsen om eten te halen). Half uitgeput heb ik toch een camping gevonden. Onderweg alle laatste restjes eten opgepeuzeld. Rond 22.15 kwam ik op een motorcamping uit. Daar kon ik gelukkig overnachten. Helaas was het een gruwelijk smerige camping. Ik kon nog wat eten bestellen: schnitzel met friet. Volgensmij habben ze alles met sla en al tegelijk in de frituur gegooid. Ik zei nog 'da hoort nie', maar dat begreep hij helaas niet (Tilburgse Humor). Het was ontsettend smerig,. maar ik had zoän honger dat ik alles opgeten heb.

Helaas is mijn tijd op... Vanuit Finland de groetjes aan iedereen!

Paul

• 13 Juni 2010 - 15:57

Die Rooie:

Wie is hier nou de snackbar gij of ik?!

• 15 Juni 2010 - 18:32

Roy En Ellen:

Hi Paulus,

Hoe bevalt Uusikaupunki? (haha) Gaat het goed met je? Houd je fiets het nog een beetje vol?

Hier in Utrecht, naast een tegenwoordig krakende Ellen, en genoten te hebben van een lekker rosétje in de zon is het helemaal ok. Het enige wat nog mist ben jij! We hopen je dan ook snel eens op te komen zoeken, als je weer een langs Nederland terug naar het zuiden gaat. Hoelang verwacht je dat je nog in het land van de dure alcohol, blonde vrouwen en tabak eters zit?

Geniet van alle mooie uitzichten en vergeet ons niet!

Dikke kus,

Ellen en Roy

• 20 Juni 2010 - 18:22

JD:

Vette reis Paulie! Op het kaartje ziet het er al allejezus ver uit, maar toen ik op de foto's je kilometerstand zag!! Al over de 2000 KM impressive! Vergeet je niet dat je ook nog terug moet ;)
    Enjoy the ride!

Jacco

• 22 Juni 2010 - 08:52

Suus En Bart:

Paul jongen,

wij snappen je droom, wij kennen de problemen, maar we hebben vooral vetveel respect voor je!
    Geniet ervan en vooral al uw fiets- en medische tips: mail of bel ons!
    Veel plezier, Suus en Bart